Història

Lambda Fisioteràpia i Osteopatia neix el Maig de 2013 amb el compromís de donar resposta als nostres pacients tractant amb un enfoc biopsicosocial les seves necessitats individuals.

El nostre esforç es centra en el coneixement profund del moviment humà i és aquí on dirigim el tractament i el manteniment de la salut.

Al centre Lambda partim d’aquesta premisa per ajudar a l’individu a reconectar amb ell mateix des del moviment pur i la salut global disposant de diferents abordatges per poder donar un servei integral a les persones. Ramy Abu-Tair Rubio i Raúl Troyano Ruiz , ambdós fisioterapeutes I osteópates, emprenen aquest projecte després d’anys de formació acadèmica i una àmplia experiència professional, a l’ àmbit clínic i esportiu.

Valors principals

Sinceritat, empatia i transparència: entendre el problema i, per tant, a la persona és de vital  importància a  la nostra professió. Compromís amb el que fem i amb els nostres pacients

Estar enfocat i sempre moure’s endavant: objectius clars i optimisme davant dels problemes, és l’ única manera de canviar les coses. Moviment és vida.

Buscar solucions i aprendre dels errors: actitud crítica i evolució constant gràcies a l’aprenentatge diari.

Innovació i formació continuada: volem estar al dia de les últimes novetats en tècniques manuals, instrumentals i conceptuals. Tecnologia d’última generació.

Disciplines

Fisioteràpia

La fisioteràpia es una professió sanitària que tracta de resoldre una patologia mitjançant l’anamnesi, la palpació i el diagnóstic per plantejar el tractament mes adient dins del procés de curació i tenint en compte l’estat físic i l’evolució natural de la patologia.

El procediment es basa en el coneixement de la funció normal del cos humà i la interpretació de les proves i tests ortopèdics per esbrinar que cal corregir i solucionar en cada cas.

La proposta de tractament va dirigida a desenvolupar un protocol personalitzat i adaptat a la persona, mitjançant diferents tècniques com:

– Teràpia manual: massatge, estiraments, mobilització, neurodinàmica, fascioteràpia.

– Treball actiu: potenciació muscular, entrenament neuro-muscular (treball excèntric/propiocepció), estabilització lumbo-pèlvica (CORE), abdominals hipopressius, electroteràpia combinada.

– Punció seca (Síndrome del dolor mio-fascial).

– Tecarteràpia (WINBACK physio)

– Magnetoteràpia portàtil (consolidació fractures, edemes ossis). 

Osteopatia

La osteopatia és una medicina manual complementària basada en l’enfoc i la filosofia holística per realitzar un abordatge de l’individu considerant la interrelació de tots el sistemes de l’organisme en coordinació per equilibrar i mantenir la salut.

La veritable eina de l’osteópata és la mà i una visió positiva en la definició de salut no pas en el camp de la patologia per tant, la força del tractament osteopàtic és conservar la salut a través de l’alliberació del moviment en qualsevol part del cos que hagi perdut la vitalitat ja sigui muscular, articular, visceral i fluídica. Es tracta de dotar al cos dels propis mecanismes de autoregulació i autocuració mitjançant el moviment corporal.

Mitjançant una exploració exhaustiva i la historia clínica, es realitzarà un diagnostic osteopàtic on es determinarà la Lesio Primària (zona d´hipomobilitat més rellevant) i la/les lesions secundàries (adaptacions) i un tractament manual on incidirem sobre els sistemes estructural, visceral i cranial i les seves relacions anatómiques i funcionals.